Քաղաքակիրթ ձվածեղ

Այն, որ բուտերբրոդները կարող են քաղաքակիրթ լինել, արդեն համոզվեցինք: Համոզվեցինք, որովհետև ինքներս պատրաստեցինք ու համտեսեցինք: Իսկ հիմա ճիշտ ժամանակն է համոզվելու, որ ձվածեղը ևս կարող է քաղաքակիրթ լինել: Քեզնից ընդամենը հաշված րոպեներ կպահանջվեն քաղաքակիրթ ձվածեղ պատրաստելու համար:

Անհրաժեշտ է՝

Ձու

Եվ կետչուպ

Քաղաքակիրթ ձվածեղ
Ինչպե՞ս պատրաստել

Հալված կարագի կամ յուղի մեջ պետք է կոտրել ձուն այնպես, որ դեղնուցը ոչ մի դեպքում չվնասվի:

Թավան դնել կարագին և երկու րոպե սպասելուց հետո տեղափոխել մատուցվող ափսեի մեջ:

Այժմ վերցնել կետչուպը և ցուցադրել նկարչի տաղանդ:

Նախ դեղնուցի վրա պետք է նկարել մազիկներ, ապա դեմք՝ աչուկներ ու ժպիտ:

Իսկ ահա սպիտակուցի, այսինքն՝ ձվի մարմնի վրա, կնկարենք թիթեռնիկ ու կոճակներ:

Նկարը քեզ անպայման կօգնի, այնպես որ պատրաստելիս աչք չկտրես նրանից:

Ճիշտ է, դժվար է այսքան աշխատանքից հետո ուտել նրան, բայց մենք հաստատ չենք նեղացնի մեր ստամոքսին, չէ՞ որ նա էլ է անչափ ցանկանում ծանոթանալ քաղաքակիրթ այս ձվածեղի հետ:

Անի Ավագյան

2 ՄԵԿՆԱԲԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ

ԹՈՂՆԵԼ ՊԱՏԱՍԽԱՆ

4 + 8 =