Դու երբևէ մտածե՞լ ես, որ տորթերն էլ տարիք ունեն: Ո՞չ, ես նույնպես: Բայց վերջերս իմացա, որ նրանք էլ իսկական մարդկանց պես լինում են փոքր ու մեծ, մանուկ ու տարեց: Բայց տարիքից չի կարելի գուշակել տորթի համն ու թարմությունը: Տարեց տորթերն էլ մանուկների նման կարող են շա՜տ թարմ ու համեղ լինել: Մանուկ-տորթեր մենք շա՜տ ենք պատրաստել, այնպես որ այսօր հերթը տարեց-տորթինն է:
Անհրաժեշտ են՝
1,5 բաժակ շաքարավազ
2,5 բաժակ ալյուր
300 գր թթվասեր
0,5 թ.գ. սոդա
1 ճ.գ. քացախ
Շոկոլադ
Վանիլին
3 ճ.գ. յուղ
5 ձու
Պատրաստում ենք՝
– Բոլոր-բոլո՜ր բաղադրիչները պետք է լցնել ինչ-որ տարրայի մեջ և հարել, շա՜տ լավ ու երկար հարել:
– Ստացված միասեռ զանգվածը տեղափոխել կլոր տապակի մեջ և եփել 180˚ տաքությամբ ջեռոցի մեջ մոտավորապես 35 րոպե:
– Երբ պատրաստ ու մի փոքր էլ սառած լինի խմորը, կարող ենք անցնել մյուս գործողություններին:
– Դանակով պետք է զիգզագաձև կտրել խմորը մեջտեղից և դնել կողք-կողքի:
– Բեղիկները պատրաստ են, իսկ նրանց վրա պետք է լցնել հալեցված շոկոլադ:
Դե եթե ստացվեց տարեց ու ախորժալի տորթ, շտապիր հրավիրել քո փոքր ու մեծ բարեկամներին ու հյուրասիրիր բեղիկներ-տորթով: Բարի ախորժա՜կ:
Անի Ավագյան