Եվ այսպես, ահա առաջին բաղադրատոմսը: բուտերբրոդ
Դու արդեն հասցրել ես կարդալ «Փոքրիկ իշխանի» հեքիաթը, չէ՞: Իսկ մուլտֆիլմը դիտե՞լ: Շատ լավ, դե ուրեմն, արի պատրաստենք հեքիաթի հերոսներից մեկին: Օձին դու գուցե այնքան էլ չսիրեցիր, բայց «նրանից» շատ համեղ բուտերբրոդ է ստացվում: Իհարկե բուտերբրոդը նրանով չենք պատրաստելու, այլ այս բաղադրիչներով: Դե գրի առ.
Բաղադրատոմս
- Հացի բոքոն
- Վարունգ
- Երշիկի մի շերտիկ
- Հազարի տերև
- Քաղցր կարմիր պղպեղի մի փոքրիկ կտոր
- Լոլիկ
- Կանաչ զեյթուն
- Մայոնեզ կամ ձեթ
- Փոքրիկ ծղոտներ կամ կանաչու կոթիկներ
Ինչպես ենք պատրաստում
Բոքոնը բաժանիր երկու մասի (եթե այն դեռ բաժանված չէ): Եվ վերին շերտն էլ բաժանիր այնպիսի մասերի, ինչպես պատկերված է նկարում:
Մեջտեղի կտորը սուր ծայրով ուղղիր վերև և երկու կոթիկներն ամրացրու նրա վրա, դրանք մեր օձի ատամներն են:
Իսկ հիմա ամենադժվարը, փորձիր վարունգից պատրաստել այ այսպիսի պարույր:
Հացի ներքևի շերտի վրա դիր հազարի տերևը, ապա վարունգի ծայրին մայոնեզ քսիր և դիր հազարի վրա, իսկ հետո նրանց ծածկիր երշիկի շերտով (տես՝ ինչպես նկարում):
Կարմիր պղպեղից կտրիր օձի երկար լեզուն, ծայրն էլ չմոռանաս բաժանել երկու մասի: Եթե պղպղեղ չկա, կարող ես փոխարիել գազարով կամ լոլիկով:
Իսկ հիմա արդեն տեղադրիր հացի վերին շերտերը՝ երկու փոքրիկ կտորները և երրորդ՝ երկար կտորը ատամիկներով:
Կտրիր վարունգի մի շերտիկ, հետո էլ լոլիկը բաժանիր երկու մասի և դիր դրանք իրար վրա: Ապա տեղադրիր օձի գլխին:
Զեյթունի հատիկը բաժանիր երկու մասի: Դրանք օձի աչքերն են: Իսկ դրանց մեջ կարող ես մի քիչ ներկել սև պղպղեղի օգնությամբ:
Դե իսկ հիմա տեղադրիր աչքերը գլխի վրա:
Ահա և մեր առաջին բուտերբրոդը պատրաստ է: Բարի ախորժակ…